Fogadónk elsősorban a nyugalomra, a természeti szépségekre, pihenésre vágyó vendégek számára nyújt kellemes kikapcsolódást!

Programajánló

PÉCSI LÁTNIVALÓK

Állatkert és Akvárium-Terrárium

A 2016 májusára megvalósult fejlesztésekkel ma már közel 250 faj több mint 1000 egyede él a PécsZOO-ban.Ókeresztény sírkamrák

A pécsi ókeresztény sírkamrák elnevezésű régészeti bemutatóhely Pécs belvárosának északnyugati részén, a pécsi székesegyház környékén található, a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város ókeresztény lakói temetkeztek.

Barbakán

A lőrésekkel tagolt magas városfal nyugati sarkán a XV. század első felében épült

Szerelmesek lakatjai

A szerelmesek lakatjai Pécs egyedi látványossága. A lakatok egy vaskerítésről lógnak fürtökben egy belvárosi utcán.

Székesegyház

A bazilika a Dóm tér és a város egyik legfontosabb történeti emléke.
Dzsámi

Gázi Kászim pasa dzsámija Pécs városának egyik jelképe, amely a város központjában, a Széchenyi téren helyezkedik el


Csontváry-múzeum

A századfordulón emelt neoreneszánsz épületben 1973-ban nyílt meg a magyar festészet magányos óriásának életművét bemutató kiállítás.

Zsinagóga - Pécs

A Dunántúl legnagyobb zsinagógáját neves építészek tervezték a XIX. század közepén.


Vasarely Múzeum

Victor Vasarely (Vásárhelyi Győző, 1908-97) világhírű művész több művét Pécsnek adományozta, múzeuma 1976-ban nyílt meg.


Amerigo Tot múzeum

Az Amerigo Tot Múzeum kiállítása 1984-ben nyílt meg Amerigo Tot (magyarul Tóth Imre, 1909–1984) szobrászművész alkotásait bemutató múzeum.

MECSEKNÁDASD

A romkert bejárata melletti tájékoztató tábla szerint a középkori Alsónádasd plébániatemplomának romjainál álltunk, amit később, a török korban falal vettek körül és várrá alakítottak. A törökök kiűzése után a romok még sokáig jól láthatóak voltak a hegytetőn, később feledésbe merültek. A falak feltárása a múlt század hetvenes éveiben történt, most jól konzerválva, egy füves rét közepén várják a látogatókat. Érdemes kisétálni a tisztás délkeleti végébe, innen szép kilátás nyílik a falura és a távolban, a domboldalban feltűnik a XIII. században épült gótikus Szent István-templom is. Végigbóklásztunk a falak között, alaposan bebarangoltuk a romokat, aztán ismét a hátunkra vettük a zsákokat és leereszkedtünk a főútra.

     

Mecseknádasd kilátó

ZENGŐVÁRKONYI LÁTNIVALÓK

Míves Tojás Múzeum

A múzeum a népművészeti tojásdíszítmények változatos és gazdag gyűjteménye. Gyűjtőköre elsősorban Európa, és kiemelten a Kárpát-medence.


Szalmakincstár
A kiállítás anyaga, a világ 15 országából származó mintegy 400 szalmából készült tárgy Tüskés Tünde közel egy évtizedes gyűjtő és kutató munkájának az eredménye.


Tájház
Állandó néprajzi kiállítás és takácsműhely


Zengővárkonyi gesztenyés - Rockenbauer Pál sírhelye

Akik még sosem jártak, nem ismerősök a környéken, tán még azok is hallottak a zengővárkonyi gesztenyésről. Ha a gesztenyeszüretről és a hozzákötődő leányvásárról nem is, hát arról, hogy haldokolnak az évszázados gesztenyék.PÉCSVÁRADI LÁTNIVALÓK

Pécsváradi vár
A pécsváradi bencés apátság, a török kiűzése után uradalmi központként működött, jelenleg múzeum és szálloda. Az altemplom apszisában található freskó Árpád-kori művészetünk egyik legkorábbi emléke (1158). Az 1955-1988 közötti időben zajlott régészeti feltárás a Szent Benedek Regulája szerinti bencés monostort mutatja be a pécsváradi vár udvarán.

     


Szép Ilonka kilátó
Pécsvárad községhatárában épült kilátó, földesúti megközelítéssel, ahonnan élvezhető a csodálatos kilátás.

DOMBÓVÁR LÁTNIVALÓK

Múzeumok
Helytörténeti Múzeum Dombóvár
Fekete István Múzeum
Majoros Kerámiák és Kossuth Kiállítás
          

Dombóvári Szigeterdő és a Kossuth Szoborcsoport
Séta a Szigeterdőben: Dombóvár legszebb parkja a Szigeterdő, természetvédelmi terület. A mai park helyén eredetileg 10 hektár mocsárerdő volt ma 4,5 ha területe. A parkban található faállomány életkora 70-100 év, madártani szempontból is értékes élőhely.
Itt található az országos jelentőségű Kossuth-szoborcsoport, mely egykor Budapesten az Országház épülete mellett állt. A Horvay János által alkotott szoborcsoport az egyetlen kompozíció hazánkban, mely együtt ábrázolja a Batthyány vezette Első Felelős Magyar Kormány tagjait.

STRANDOK

Bonyhádi Termálfürdő

     

Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő

Hét medencével, óriás csúszdákkal, hatalmas zöldfelülettel és számtalan valóban családbarát szolgáltatással várja a pihenésre, feltöltődésre vágyó vendégeket a hét minden napján.
 

Gunaras Gyógyfürdő strandfürdő – Dombóvár

Gyógyfürdőben a medencék száma 7 db, strand területén a medencék száma 9 db.
     


Orfű – Aquapark

     
    
     

Hertelendi Élmény- és Termálfürdő Magyarhertelend

Az ősfás, zöld területtel körülvett fürdőkomplexum, 4 fedett és 7 kültéri medencével rendelkezik, mely egész évben alkalmas a vendégek fogadására. Családbarát, nyugodt környezetet biztosít az idelátogatóknak.
     

HORGÁSZÁSI LEHETŐSÉGEK

Bontovai Horgásztó – Dombóvár

Dombóvár határában fekvő vízi paradicsom, ahol a fogd meg és engedd vissza elv elkötelezett hívei, kedvező áron hódolhatnak szenvedélyüknek.
33 km


Három sziget horgásztó - Pécsvárad

20 kmHorgásztó – Mecseknádasd

15 km
Horgásztó Mágocs

24 km


Horgásztó – Szászvár

7 km

Élménybirtok – Bikal

Magyarország első tematikus élményparkja egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. A falu a tapasztalás örömén túl számos kézműves foglalkozást, érdekes időtöltési lehetőséget is tartogat a látogatók számára.

Mecsextrém Park – Pécs

Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkjában jól érzi magát az egész család.

Az alpesi kötélpark a fák ágai között ügyességet kíván felnőttől, gyerektől egyaránt. Az európai viszonylatban párját ritkító, 25 kocsiból álló erdei bob pálya különlegessége, hogy nem kopár lankák, hanem szakadékok és patak felett, erdőben, fák között siklanak a kocsik.

A parkban található mászófal 8 méter magas és 6 különböző nehézségű útvonallal „kényezteti“ a kezdő és profi mászókat. 100 m2-es játszóház, 40 méter hosszú játszóvár várja a kisebb és nagyobb gyerekeket.

Szarvasbőgés-hallgató túra a Gemenci erdőben

A Gemenci erdő különleges koncertjét, az őszi gímszarvasbőgés hangorkánját hallgathatják meg mindazok, akik részt vesznek a gemenci erdőgazdaság hagyományos szarvasbőgés-hallgató túráin. A szürkületben induló és késő este befejeződő túrák a Gemenci erdő vadregényes helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak ebben az időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget.

Erdei séta Gemencen – A Molnárka tanösvény

A Molnárka tanösvény  a Gemenci Erdei Vasút Malomtelelő és Lassi megállója között található. A tanösvény érdekes és interaktív módon mutatja be a gemenci erdő élővilágát, valamint a vidék táj- és kultúrtörténeti érdekességeit.

A tanösvényt a Gemenci Erdei Vasút menetrend szerinti járataival, valamint az árvízvédelmi töltés felől gyalogosan vagy kerékpárral is elérhetjük.

A tanösvény egyik megállója az időszakos vízjárású Malomtelelő-tó partján található, ahol egy madármegfigyelő toronyból jó szerencsével akár réti sast és fekete gólyát is láthatunk a kirándulásunk során.

Gemenci erdei kisvasút

A Gemenci Erdei Vasút hazánk egyetlen ártéri erdészeti kisvasútja. Nyomvonala a Duna és a Sió medrét követve a Gemenci erdőben halad. A 30 kilométeres pályán hétköznap Malomtelelőig, hétvégén és ünnepnapokon Keselyűsig illetve Gemenc-Dunapart állomásig utazhatnak a kirándulók.

Megközelítés: Keselyűs és Pörböly közelíthető meg gépjárművel, autóbusszal.

Máré vára – Magyaregregy

A Mecsek hegység északi erdőségei között megbújó Magyaregregy község közelében, egy 340 méter magas meredek csúcson találhatjuk meg Márévár kicsiny erődítményét.

A hajdani középkori lovagvár a Mecsek egyik erdős kis hegycsúcsán áll, egy gyönyörű völgy fölött. A félórás sétával megközelíthető várban két kisebb kiállítást is megnézhetünk, és a várfalakról élvezhetjük a Mecsek erdőire nyíló pazar panorámát.

Babás Szerkövek túra

Többféle hosszúságú útvonal lehetséges (Kővágószőlős, Jakab-hegy, Zsongorkő, Babás szerkövek, Pálos kolostorrom) Táv: kb. 10 km-es körtúra.

A Mecsek hegység déli lejtőjén vörös színű homokkőből "épült" különös formájú groteszk emberi alakokat idéző, rőt színű sziklacsoport: a Babás-szerkövek vonulata magasodik a fák koronája fölé. E különös csengésű név a sziklák bábu szerű alakjára és talán pogány elődeink áldozati helyére (szerkő = oltárkő) utal. Furcsa alakzatukat azonban nem emberkéz formálta.

Gyalogtúra a Kelet-Mecsek egyik legszebb völgyében

Többféle hosszúságú útvonal lehetséges (Óbánya – Kisújbánya – Váralja).

A kék négyzetet követve az Óbányai völgyön megy át az út a Pisztrángos tó, Csepegő sziklák, Ferde vízesés érintésével. A túráknak a szépsége abban rejlik, hogy gyönyörű panorámát nyújtó nyitott hegygerincen túrázunk utunk első felében, majd az út másik felében vadregényes, sűrű erdőben, patakok völgyében haladunk.

Elérhetőségeink

Tókert Fogadó, Nagymányok

7355 Nagymányok, Malom utca 36.

+36 30 976 3998 (9:30 - 20:30)

tokertfogado@gmail.com

Facebook

Premium Joomla Templates